10 mila 2012

Rapport fra natten.

Korte sporadiske innlegg ved leilighet vil bli oppdatert her utover.

21:45

Mørket har lagt seg. Fullmånen lyser opp det glisne, rustikke jordbrukslandsskapet like utenfor Kvarn i Bortensberg, Sverige.

Med et smell går starten. 337 ivrige, hissige menn, med lykt på hodet har lagt i vei. Blant dem er 1 i en blågul drakt med Bækkelaget på ryggen. Mikkel har forlatt arenaen, inntatt skogen. 10mila 2012 er i gang.

22:02

Første passering etter 2,9 km plass: 87 tid etter: 1,25  Bra! Vi henger med. Martin Soukup har ankommet samlingplass, tenker på logistikk, hvordan flytte kroppen raskest fra start til mål. Fokuset er beinhardt, syra er målet, lønna får vi i himmelen.

22:08

Passering 6,5 km på 1.etappe. Plass: 103 tid etter: 1:13.  Mikkel henter inn 12 sekunder og viser med dette positive takter.  Dette blir en herlig spennende etappe.

22:13

Kort servicepause, ut å henge GPS på Soukup. En av de ti Jet-packsene som løper for oss i natt og i morgentimene.

22:17

Mens Mikkel fortsetter mot neste passering og Soukup skifter til rett habitt kan vi jo presentere laget. BSK Jet-Packs 2012:

 1. Mikkel Lund
 2. Martin Soukup
 3. Carl W Kaas
 4. Jeppe Ruud
 5. Kjell A Karlsen
 6. Sebastian Torgersen
 7. Magne Jutulstad
 8. Eirik Watterdal
 9. Lars Harald Aasheim
 10. Rune Olsen
 11. Kristian Ruud, Johan Brunberg, Kyongsa Ri, Thomas Schive, Jokke. Babesen..

22:27

Vi nærmer oss 11,3 km av den første etappen i årets 10mila. Er Mikkel fortsatt like godt med? Soukup er i ferd med å sette på seg sine nye Icebug sko og er klar for å snart legge ut på de 8150 meterne på den 2. etappen i årets 10mila…

22:43

11,3 km meldepost er død, vi har nå snart standing fra 12,8 km. Speaker melder om at vi har plassert oss noe lenger bak i klynga, men fortsatt er innenfor et par minutter etter teten. Nøyaktig plassering etter 12,8 km når det gjenstår ca 1,5km er 111, vi er nå 3:09 etter. Satser på at Mikkel legger inn gasellesteget på de siste meterne og sender Soukup ut i slaglege. Spenningen stiger…

22:50

Vi er nå over stipulert og de første lyktene er å se på jordet, en lang lysorm slanger seg ned mot sistepost. Toget er ledes an av Mora med Martin Johanson og det ser ut til at han langer ut og komme først inn på den første etappen. De fleste favorittene er med, og vi venter nå på Bækkelaget og Mikkel Lund.

22:54

Mikkel er i mål og gir nå kartet videre til Martin. Fasiten ble en 117plass 3:41 bak. Godkjent. Vi ønsker Martin lykke til og tar en pause for å varme opp vår store stjerne i natten, Carl W Kaas.

23:11

Martin er nå godt i gang på den drøyt 8 km lange 2. etappen av årets 10mila.  Han har krøpet seg opp til 90 plass, men er 4:35 bak teten OK Denseln. Vi regner med han bare varmer opp maskineriet, finner flyten og holder avstanden inn. Carl er nå i oppvarming, virker pigg, rolig og klar for å virkelig levere en knalletappe.

23:49

Martin veksler over til Carl ca 23:42. Vi er da nr 66, Martin klatrer 51 plasser på listen men taper i underkant av 3 minutter til teten. Carl var tent og klar for å gjøre et godt løp. Hvis beina var gode, så ble det frie tøyler. Nå handler alt om posisjoneringen av Jeppe til långa natten. En god klynge kjennes som alltid som alfa omega for å henge med utover morgenen. Vi krysser fingre og tær og satser på at trening og teknikk gir resultater.

23:56

Carl har los. Det er tydelig at beina fungerer. Oppe på 39.plass etter bare 2,7km løping. Har hentet inn nærmere 40 sekunder på teten. Dette lover meget godt for nattens videre gang. Vi sender de krefter vi måtte ha til over ut til Carl og ser at hvis trenden fortsetter får vi halen på godklynga ut på långa.

00:00

Det er midnatt, det er kaldt, men holder varmen med en kopp kaffe og en bulle. Venter spent på den videre utviklingen…

00:15

Carl passerer nå 6,3km på plass nr 30. Det betyr at det fortsatt plukkes plasser. Han har tapt noe mot de raskeste lagene, men har nå en stor og viktig klynge ca 1,40 foran seg. Bit tenna sammen, orienter deg inn i postene og sørg for at du kommer inn i den klynga og inn i topp 20.

00:41

Vi følger Carl på GPS, han ligger og vaker rett bak der vi skal ha han. Ikke lenge før det drar seg mot ny passering, så veksling. Dette blir veldig spennende…

00:55

Vi venter på Carl til veksling. Årets konge på långa antas å være Olle Boström og Järla. Den klynga ryker og vi ligger 7:30 bak nå. Det kan være noen spennende løpere, men det ser ut som det kan bli et vakuum for Jeppe. Vi satser på at han finner flyten.

Carl kommer inn med Frol IL, IK HP og en rekke finske lag. IK HP og Henrik Jansson er nok det sikreste kortet for Jeppe.

01:02

Carl har nå vekslet ut Jeppe på 24 plass. Vi er med, men det blir tøft nå. Det må kjempes for å kunne gi et ålreit grunnlag for gutta etter långa. Jeppe går ut i en klynge preget av finske klubber, men Frol er med og IKHP og flere andre sterke långa klubber kommer nå mest sannsynlig og danne tog nr 2. Vi biter oss fast der og satser på å følge med rundt.

01:13

Jeppe har lagt seg godt inn i tog nr 2. Passerer midt i klynga på plass 26.  7.22 bak. Nå er det bare å henge på de neste 15 km med nattorientering. Tipset nå legger jeg på at Olle Boström som har tatt kontroll i tog nr 1. Kjører inn de to lagene foran og tog nr 2 kommer inn 5-8 minutter bak dette. Nå er det 6 km til neste passering. Kjenner at man har vært oppe en stund. Kjell Arild er våken og på vei. Så vi er forberedt på det meste.

02:05

Jeppe er i ferd med å gjøre jobben. Ved passering 8,3 km ligger han trygt plassert i tog nr 2, løpt opp til plass 22,  7:01 bak teten. 4,30 bak tog nr 1. Dette går etter planen, så satser vi på at Jeppe holder helt inn.

02:32

De første lagene har nå passert 14,7km, dvs tog nr 1, som nå er i tet, styres ikke uventet av Olle Boström fra Järla. Vi har hele tiden ligget i tog nr to, ca 4.30 bak dette toget. Spenningen er nå om vi fremdeles er med… vi håper 🙂

02:50

Jeppe har nå kommet inn etter sine nærmere 18km løping. Holder plassen som han ble sendt ut på og Bækkelaget er fortsatt nr 24 i årets 10mila når Kjell A Karlsen er sendt ut på den mer teknisk krevende 5. etappen over nesten 10 km. Kjell virket spent, men fokusert, så dette blir moro å følge med på. Kjell skal etterhvert overlevere kartet til den første av tre juniorer på laget. Sebastian som nå skal hentes fra teltet og gjøres klar til dyst. Vi avslutter denne korte rapporten med skikkelig klapp på skulderen til Jeppe som gjorde jobben han fikk utdelt så sent som på onsdag. Godt kjempet.

03:00

Nå er det ikke lenge til vi skal ha Kjell A på første passering etter 2,3 km. Halden har gått opp i ledelsen på denne posten og flere lag har gjort en del småmisser ut hit, så det blir spennende å se om Kjell for den starten vi håper på. Kjell passerer på 29 plass. 11:05 etter teten og har dermed tapt litt i starten.  Vi håper det er litt startrusk og at han nå finner roen og flyter med lagene rundt seg inn.

03:15

Det begynner igjen å lysne i horisonten og den første bølgen med trøtthet har gitt seg. Kjell forserer skogene og det vil nok være en liten stund til vi får meldingene fra 6,8km på den 5.etp. Sebastian har fått på seg GPS og er i gang med lett oppvarming. Nå blir det viktig å få regulert spenningsnivået og få han inn i stafettankegangen, styring med kontroll på kartet, vi har trua. Verdifull erfaring mot fremtiden for Sebastian og BSK.

03:25

Det bommes nokså kraftig i teten. Det er nå en mulighet for lagene bak til å hente inn litt på teten dersom de går rent. Vi får håpe Kjell har tatt i bruk kompasset og styrer seg elegant fremover i klynga.

04:00

Det gryr mot ny dag. Kjell har vekslet ut Sebastian på 37 plass, drøye 23 minutter etter teten. Kjell har gått greit gjennom, men ble dessverre rammet av en strekk. Det var synd, men nå ligger i et område der vår kompetanse og fart skal være meget godt tilpasset. Vi går fortsatt for topp 30 🙂

04:17

Unge Torgersen er ute å samler erfaring. Stempler seg inn på 2,3 km på en 39 plass, nå en halvtime bak teten. Har nok blitt en liten sving eller to. Vi får håpe han skrur på kompasset og finner en rettere vei til postene resten av etappen. I øvrig avdeling er det nå å få fatt på unge Jutulstad, vår mann på 7. etp som står på plakaten.

04:47

Noen har skrudd på lyset utenfor igjen. Det er morgentimene og det er spennende i teten. Halden, KOK og de andre kjempene skal avgjøre seg i mellom om hvem som har samlet de ti beste løperne i sin klubb. Vi venter på at Sebbe skal ankomme 6,8 km, forhåpentligvis om ikke alt for lenge. Jutul er satt i lett oppvarming og gjør seg klar for stafettens korteste etappe. En liten pojke på pojkstrekkan.

05:09

Sebbern i mål. Plass 42, vi løper oss noe nedover nå. Lykta streika på vei til første post, så det ble en del tidstap til det ble lysere. Klokka viser nå 42 minutter opp til teten i det vi har sendt en litt småtrøtt Magne ut i skogen på en rak etappe, uten så alt for mange å henge på. På neste etappen venter det litt rutine igjen, før vi igjen sender ut en av våre fremtidige helter.  Vi satser på at Magne sklir greit igjennom uten de store tidstapene som dessverre har preget de to siste etappene våre.

05:23

Magne åpner bra. Holder 42. plassen og taper kun 1.23 til teten på de første 2,8 km, ligger an til en meget god etappe av vår unge mann. Vi håper satser på at han holder koken inn og at Wattis er klar for sine nærmere 12 km lange 8 etappe.

05:50

Kjempeetappe av Magne. Legger igjen kun 5,30 min til de aller beste på etappen og selv om vi nå er nr 43, så er det tidsmessig veldig godt utgangspunkt for Eirik, Lars H og Rune til å kjempe oss oppover på lista igjen. Magne leverer også BSK 4 beste km tid så langt i stafetten, kun slått av Mikkel, Martin og Carl. Eirik har nå lagt i vei på sine 13,3 km lange 8.etp. Lykke til er vel det vi kan bidra med herfra.

06:02

Det er snart på tide å stå opp igjen. Sola har krøpet seg godt opp på himmelen her og en følelse av de ja vu kommer når KOK og Halden passerer alene i tet, kun skilt av et par sekunder. Selv kan vi notere at Eirik er i ferd med å løpe oss oppover på listene. Er nå drøye 50 minutter etter teten, men på en 38. plass. To lag innenfor drøye minuttet fremover  bør gi muligheter for å veksle på en 36. plass før etappen er over.

06:24

Eirik har nå vært ute i snart 40 minutter og vi har enda ingen melding fra 5,6 km. Dette gjelder flere klubber, så vi velger å konkludere med at Eirik har passert denne posten og er på vei mot 10,5 der det stabilt meldes om passerende lag. Han bør være der i løpet av 20 minutters tid. Det er nå snart på tide å bytte til dagskolleksjonen igjen, da temperaturen stadig kryper oppover på rødt.

06:50

Det veksles nå ut på siste etappe og vi har ikke fått sendt ut vår mann på 9.etp enda. KOK har fått en liten luke på Halden, men oppgjør mellom Lundanes og H G Omdal tror jeg bikker i favør Ålesunds storfotede sønn.

Reklamer

5 thoughts on “10 mila 2012

 1. Dette var morro. Sikker på at Mikkel kommer tidlig inn (han vet det gir creds ;), og lykke til til Soukup (ganske stor tro på at du får til dette bra) og resten av gjengen må stå på utover natta. Heier på dere!

 2. Bra med live-update fra laget. Regner med jr.ene sover og har lagt bort gaminga for i kveld. Har satt meg godt tilrette i stolen med Cola og pottis klar for å følge Jet-packsa. Lets make it a joyride, boys!

 3. Supert av jentene. Spennende å følge med gutta. Honør til korespondenten. Lykke til videre til alle. ok

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s