Klubbmesterskap

Kjære o-løper i Bækkelaget.

Du og dine likesinnede inviteres med dette til klubbmesterskap med etterfølgende sosial stund på Skullerudstua søndag 28.oktober. Starttider er fra ca. 11.45 til 13.00, avhengig av nivå. De sprekeste starter som vanlig til slutt.

Etter løpet blir det sosial samling med lapskaus på Skullerudstua. Maten er gratis for deg, men siden o-gruppa betaler for dette og forhåndsbestiller trenger vi å vite i rimelig god tid (helst innen torsdag 25.oktober) hvor mange som skal ha lapskaus.

Vi er for anledningen siviliserte og skifter innedørs, og Skullerudstua støtter opp om dette ved å stille garderober, dusj og toalett til disposisjon. For de av dere som er o-løpere og måtte føle et behov for å gjøre fra dere i skogen finnes det også muligheter til dette, dog uten organisering fra vår side.

Påmelding:
Påmelding skjer via mail til undertegnede på e-post: truls@kvaase.com.
Du kan også melde deg på via klubbaktiviteter i Eventor.

Påmeldingen skal inneholde:

– Navn
– Brikkenummer (eventuelt ”Leiebrikke” hvis du ikke har egen brikke)
– Løype (Lang, Kort eller Nybegynner)
– Mat etterpå (”Ja” eller ”Nei”)

Løyper:
Lang løype 4,5 km A-nivå
Kort løype 2,5 km A/B-nivå
Nybegynner 2 km N-nivå

Om løpet:
Klubbmesterskapet legges opp som tidligere år ved at langløypas løpere starter etter et jaktstartprinsipp der antatt raskeste løper starter til slutt og må ta igjen de andre. Forventet målgang for samtlige løpere i denne klassen er kl. 13.30.

Den lange løypen legges til å være 4,5 km, slik at flest mulig skal ha mulighet til å prøve seg på denne.

I kortløypen legger vi opp til at forventet målgang er kl. 13.15

Nybegynnerløypen har fri start.

Startlister:
Startliste for samtlige klubbmedlemmer, uavhengig av påmeldingsstatus, blir lagt ut (eller sendt ut) senest onsdag 24.oktober.

Startlistene vil i år bli beregnet ut fra de løp som er registrert i Eventor, med eventuelt påfyll av karuselløp eller øvrige løp dersom det finnes løpere som mangler løp i Eventor.

Litt forenklet kan man si at startlisten beregnes etter følgende metode:
– Løpere som løp for BSK i fjor tar med seg fjorårets sluttpoeng som grunnlag for beregning av hvor mye poeng som skal deles ut i de første løpene på våren. Deretter er det den oppnådde poengsummen i år som brukes.
– For løpere med mindre enn tre løp i år, vil fjorårets sluttpoeng telle som ett løp for å redusere tilfeldigheter
– Alle løp som er registrert med resultat i Eventor teller med.
– Poengsummene er relatert til km-tider. Ved å dele 600000 med din poengsum, skal du få antall sekunder du forventes å bruke per km i lett svensk terreng.
– Det deles ikke ut poeng i løp med bare 1 BSK-deltaker.
– Det er km.tid relativt til de andre i BSK i samme løp som teller. Så det hjelper ikke å løpe fort hvis alle de andre også gjør det.
Ved et løp skjer følgende:
– For alle deltakere som har en gjeldende poengsum før løpet starter, regnes et gjennomsnitt av noe som relaterer til km.tidene disse poengsummene representerer. Regneteknisk litt forenklet som gjennomsnittet av (1/Poeng). Kall dette «Gjennomsnitt før».
– I løpet regnes kilometertider for alle BSK-deltakere. Kall dette «Min km-tid».
– Det regnes en gjennomsnitts km-tid for alle deltakere som inngikk i «Gjennomsnitt før» (dvs. hadde poeng fra før). Kall dette «Gjennomsnitt km.-tid»
– «Min poengsum» regnes ut som (1/Gjennomsnitt før)*(«Min KmTid»/»Gjennomsnitt km.tid»). Altså: Har jeg dobbelt så god km-tid som gjennomsnittet av de øvrige løperne, så får jeg poeng som tilsvarer dobbelt så god km.tid som de gjennomsnittlig har fått poeng for tidligere i sesongen.
– Det justeres med en faktor, slik at gjennomsnittlig poengsum før løpet og etter løpet er nøyaktig lik… for de løperne som hadde poeng fra før.
Når en løpers totale poengsum skal regnes ut, skjer følgende:
– Det hentes ut et gjennomnitt av hver enkelt løpers løpspoeng for hele året.
– For alle løp hvor løperens poengavvik fra gjennomsnittet er mer enn ett standardavvik, settes en avviksfaktor på 0,75. Er poengavviket på mer enn to standardavvik, settes en avviksfaktor på 0,25. For alle andre er avviksfaktoren 1.
– Det hentes ut et vektet gjennomsnitt av den enkelte løpers resultater, vektet med logaritmen av antall BSK-løpere i det enkelte løp, men også vektet med avviksfaktoren.
– Det vektede gjennomsnittet brukes til å beregne et poengtall på løperen hittil i sesongen.
– Når dette er ferdig regnet ut, kan man gå videre til å beregne neste løp. Slik beregnes hvert enkelt løp i kronologisk rekkefølge gjennom hele sesongen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s