Jukola 2013 historie

Forrige helg dro en stor gjeng fra BSK til Jämsä i Finland for å delta i verdens største orienteringsstafett. Med over 1600 herrelag og 1200 damelag var ett herrelag og to damelag på startstreken for BSK. Etter flere skadeforfall ble lagene noe endret i siste liten og damenes 2. lag ble dessverre ikke fyllt opp, men Katja og Aasne som løp på 2. laget var ved godt mot og var klare for å gi jernet uansett 😉

Damene ble i fjor nr. 8, så Kine på første etappe sto godt til i startfeltet. Katja fikk heldigvis starte ved siden av start nr. 150 til tross for startnr. 1194. Begge kom godt i gang og gjennomførte gode etapper. Kine kom inn sammen med hovedklynga og kunne sende Lone ut i fin posisjon. Lone og Lene løp stabile løp på 2 og 3 etappe og kunne sende Tone ut med premieplass, topp 20, innenIMG_0320rekkevidde. Aasne gjorde en fin etappe for 2. plaget på 2. etappe. 3. tappe for 2. laget ble løpt av «beautiful girl» aka Astrid Waaler Kaas. Tone løp svært bra i starten og løp fortere en store navn som Simone Niggli, Helena Jansson, Mari Fasting og Emma Klingenberg (fra vinnerlaget OK Pan). På 3. siste post lå vi som nr. 19, men Tone ble plutselig usikker på om hun hadde vært på rett post på nest siste, så måtte løpe tilbake å sjekke. Dette tapte hun dessverre 4 plasser på, så laget endte på 23. plass. Må vel si oss fornøyd med det etter flere forfall på tampen.

Når klokka begynte å nærme seg 23.00 lørdag kveld kunne man kjenne testosteronet ose på Jukola arenaen i Jämsä. 1600 gærne karer sto samlet på startstreken klare for å løpe ut i Jukolanatta. BSK toppet fra start og sendte Carl ut på den første etappen. Målet hans var å være med å prege stafetten fra starten og muligens klare å komme seg løs fra gjengen med gale menn. Han to raskt kommandoen og på første tv-post var BSK i TETEN!!! Jubel i leieren!! På andre var han fortsatt i tet med en liten luke ned til nr 2. Det ble dessverre en bom før neste tv-passering og han var 45 sek bak teten. Han løp seg raskt inn igjen i tetklynga, men dette kostet krefter. Var først igjen på 3. siste, men herfra og inn var det bare løping. Opphentingen hadde kostet og han ble passert av 10 lag før han kunne veksle Rune ut på 11.plass.

Rune hang godt med. Det var et par lag som fikk en luke på resten, men Rune var med gjeng nr. 2 inn til mål og kunne veksle Eirik ut på 7. plass. Jen må si det er utrolig gøy å følge med når vi er med å prege stafetten på den måten. Eirik fikk dessverre mageproblemer på sin etappe og tapte mye tid. Kristian som kom inn på laget etter at Martin måtte kaste inn hånklet etter brudde i kneet som han pådro seg på 15-stafetten. Kristian mente selv at det ble et par bom for mye, så nå måtte målet på de neste etappene å løpe seg inn blant topp 100. Unggutta Thomas og Magne løp trygge gode stafettetapper og kunne sende Jeppe ut på sisteetappen med 100 på skuddhold. Jeppe løp bra og kunne til slutt spurte laget inn til en 99. plass.

Under og etter helgens stafett var det god stemning i leieren og alle var enige om å rette blikket mot den neste store stafetten – Night Hawk.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s