Tanker fra årets Hovedløp & O-Landsleir – av Johanne

Årets Hovedløp og O-Landsleir ble arrangert i Sandefjord i begynnelsen av august. Dette er et uoffisielt Norgesmesterskap for ungdommer i alderen 14-16 år med en påfølgende treningsleir. Dette er en sosial uke hvor man blir kjent med andre ungdommer fra resten av landet. Johanne Øderud Vatne var eneste deltaker fra BSK på årets Hovedløp og O-landsleir. Hun er 15 år, og har også mulighet til å være med neste år. Da arrangeres Hovedløp og O-landsleir i Trønderlag og hun håper å få med seg flere klubbkompiser.

 

Her er noen ord fra Johanne om årets Hovedløp og O-landsleir. 

Hovedløpene ble i år arrangert i Sandefjord. Alle deltagerne som skulle være med på leir ble innkvartert på Sandefjord VGS, der man skulle sove i klasserom sammen med de i kretsen på samme alder. Leiren var sosial, og det ble arrangert mange forskjellige aktiviteter, som bading, grilling og disco.

Helgen startet med trening for hovedløpene, og man kunne velge om man helst ville trene langdistanse, sprint, eller begge deler.

Lørdag var det hovedløp sprint. Det var fint vær, og starten ble holdt like ved skolen. Løypa vi skulle i gjennom, var litt vanskelig, men variert. Det var strekk både forbi blokker med løping på store veier, mens de fleste strekkene gikk i småhusområder med små gater og mye bakhager.  Helt på slutten av løypa var det også litt løping i park, mens starten gikk i skog. Jeg synes løypa var både morsom, og godt planlagt. For løypa hadde passe vanskelighetsgrad, det skal jo være litt vanskelig på hovedløp, og det var strekk både for den løpssterke og for den som er god på å finorientere. Innløpet gikk på bane, og inviterte til en skikkelig spurt.

Søndag var det langdistanse, litt utenfor Sandefjord sentrum. Da var det også strålende vær. Terrenget bestod for det meste av dyrket mark og tett, grønn skog. På de fleste strekkene var det mulighet for å velge å løpe sti, siden terrenget var så tett, men det var også noen strekk der deltagerne måtte skikkelig inn i bushen. Det var flere veivalg på så og si alle strekkene, og det gjorde løypa utfordrende, men bidro til at det fantes veivalg både for den som tjener på å løpe rundt på sti, den som er god i bushen, den som er god på kurs og den som er god på å finorientere.

Alt i alt synes jeg begge hovedløpene hadde gode løyper og ble godt arrangert. Terrenget søndag var kanskje litt i det tøffeste laget, men løypene var også lagt i forhold til det vanskelige terrenget.

Til neste år skal Hovedløpet og O-landsleir arrangeres i Verdal, i Nord-Trøndelag. Til dere som kanskje vurderer å bli med på hovedløp og o-landsleir til neste år må jeg bare si: Ikke nøl! HL og OLL er kjempegøy, jeg fikk skikkelig opptur av å konkurrere med hele landet, der kommer du helt sikkert til å møte noen på samme nivå som deg. Du kommer til å bli kjent med masse folk på tvers av klubber og kretser. Før jeg ble med på HL OLL for første gang i fjor, kjente jeg nesten ikke noen av dem som løp i samme klasse som meg. Nå kjenner jeg mange, og har alltid noen å snakke med på o-løp. BLI MED!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s