Gutta marginalt best i Jukola

First out Jukola 2014

Jukola er verdens største orienteringsstafett, og i helgen var ett herrelag og to damelag i Finland for å vise fram BSK-drakta. Gutta ble til slutt marginalt best av BSK-lagene med sin 55. plass. Damenes 1.lag ble til slutt nr 56 og 2. laget ble nr. 267.Vi var en stor gjeng som dro til Finland og reiseleder Johan var særdeles spent på om alle ville få plass i det private huset han hadde fått leid 5km fra samlingsplass. Når vi ankom Vehmersalmi ble vi møtt av et hjertelig vertskap, et ektepar, deres datter, en katt og en hund, som var overveldet av å ha oss på besøk. badestamp jukola 2014Selv skulle de sove i telt i hagen og varte oss opp med frokost, middag, kaffe og kake, oppvarmet badstue og badestamp. Forholdene lå definitivt til rette for å prestere i Venla og Jukola.

Damene var først ut på lørdagen. Det var en spent gjeng som ankom arena. Dessverre ble det for mye bomming i starten for Lene, som løp på førstelaget. Dette gjorde utgangspunktet vanskelig for resten av laget, men Lone, Line og Nikoline gjorde en strålende innsats og løp til slutt laget inn til 56. plass. Kine løp en veldig god etappe for andrelaget, til tross for at hun ikke har hatt så mye løptrening, og kunne veksle før førstelaget. Anniken var sporty og droppet 13-16-års samling for å stille opp på andrelaget. Hun gjorde også en veldig fin etappe. For å fylle opp 2. laget fikk vi hjelp fra Marianne Opsahl Bredesen fra Fossum og Hedda Vonen fra Nittedal. Laget endte til slutt på 265. plass.

Photo: Jeppe Ruud

Photo: Jeppe Ruud

Når solen begynte og gå ned var det guttens tur til å løpe ut i de finske skoger. BSK-trøya preget TV-ruta gjennom store deler av 1. etappe og Carl kunne løpe først i mål og gi Rune et forspang på godt over minuttet ut på den andre etappen. Resten av laget besto av Felix, Soukop, Sebastian, Eirik og Jeppe. Jeppe løp til slutt guttene inn til plasseringen bedre enn jentene og ble til slutt nummer 55.

Det var mange gode enkeltprestasjoner, men vi håper å kunne bite ennå bedre fra oss på Jukola neste år – We’ll be back!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s