Historikk

Bækkelagets SK orientering er orienteringsgruppa i moderklubben Bækkelagets SK.
Bækkelagets SK er et av de største idrettslagene i landet og mest kjent for sitt årlige arrangement Norway Cup. Foruten orientering, tilbyr Bækkelaget SK et sportslig tilbud innenfor ski, håndball, fotball, friidrett og innebandy.

Orienteringsgruppen ble startet av Kolbjørn Jacobsen, tidligere eier av Jacobs på Holtet. BSK har gjennom tiden hatt en tradisjon for å fostre mange gode orienteringsløpere og har hatt mange verdensmestere innom gruppen. De mest profilerte er Hanne Staff og Bjørnar Valstad som også er æresmedlemmer i Bækkelagets SK.
På 90-tallet var den store drivkraften i BSK Erik Østli, under hans sportslige ledelse opplevde klubben sterk fremgang og ble i 1997 den første norske klubben til å vinne 10-mila. I 1999 hadde BSK samtlige individuelle verdensmestere i stallen.
Utover 2000-tallet har det gått litt i bølgedager, men BSK har også i denne perioden hevdet seg med mange medaljer både nasjonalt og internasjonalt. Siste Verdensmester i BSK er Carl Godager Kaas som ble verdensmester i Trondheim i 2010.
Klubben har de senere årene hatt fokus på rekruttering og på å bygge opp en solid ungdomsgruppe som blir fremtiden i klubben. Samtidig holder vi et høyt sportslig nivå og skal alltid være et sted der utøvere med ambisjoner skal føle seg hjemme og møte likesinnede utøvere som satser mot toppen.

Reklamer